Schagen on Ice: we waren er weer!

Schagen on Ice: we waren er weer!

Donderdag 27 december verzorgden we weer clinics. Dat het een traditie is geworden kan wel worden gezegd na al die jaren. Ook nu was het een succesnummer. Aan het begin leek het er op, dat het misschien iets te dicht op de kerstdagen zat en daardoor minder deelnemers, maar niets was minder waar. Heel veel kinderen meldden zich en dat is natuurlijk de bedoeling.

Er werd in 3 groepen gewerkt, ingedeeld naar leeftijd. Bij de jongste kinderen (5,6,7jaar) waren eerst alle dolfijntjes nog nodig, maar na een kwartiertje stonden die aan de kant. De kinderen schaatsten al los. Ze konden zelfs al oefeningen doen, zoals pionnen aantikken, pionnen voort schuiven of met één hand op de knie schaatsen.

Ook de kinderen van 8 t/m 12 deden oefeningen, maar dan nog iets moeilijker. Met enkele kleine aanwijzingen lukte het soms al om vaardiger te worden. De spelletjes die gedaan werden, zijn natuurlijk voor het plezier maar terwijl het kind daar mee bezig is, leert het bv remmen, met gebogen knieën te schaatsen of goed afzetten. Na de pauze deden er nieuwe kinderen mee, maar wie van de eerste groep nog een keer mocht ook meedoen .

Het enthousiasme en de inzet waren groot, en wij als begeleiders hebben er veel plezier aan beleefd. Volgende week woensdag 2 januari zijn we er nog een keer.