Diploma’s voor de jeugdskeeleraars

Diploma’s voor de jeugdskeeleraars

Op 5 juli kregen de  jeugdskeeleraars hun diploma. Gedurende de 10 lessen leerden de kinderen skeeleren of nog beter skeeleren door het doen van allerlei oefeningen. Het door de KNSB opgezette leersysteem werd gevolgd. Dit systeem is verdeeld in 8 niveau’s. Het begint bij overwinnen van angst, skeeleren zonder hulp, leren vallen en opstaan. Bij elk niveau komt er een vaardigheid bij of er wordt een vaardigheid uitgediept. Zo beginnen ze bij niveau 4 met de bochttechniek, maar dat blijft terugkomen in de andere niveau’s. Spelenderwijs worden de technieken aangeleerd. Aan het eind van de lessenserie laten de kinderen zien hoe ver ze gekomen zijn en de begeleiders bepalen het niveau en zetten het op het diploma.

De kinderen hadden een prima inzet getoond flinke vorderingen gemaakt. We zijn er heel tevreden over en we zijn trots op ze.